onsdag 22 maj 2024

Inte långt kvar nu

Tyst på bloggen p.g.a. att jag fått manuset i retur för andra gången och går igenom redaktörens kommentarer. Inte mycket redigering kvar nu utan vi finslipar mest. 

Jag läser i svenska tidningar om vårdkaoset som är i Sverige med hundratals inställda operationer, inklusive canceroperationer. Hemskt och jag antar att en axelskada som min hamnar långt ner i kön. Men jag kämpar vidare hos sjukgymnasten och gör mina övningar för att inte drabbas av frusen skuldra, en vanlig biverkning om man inte håller axeln så rörlig som möjligt. 

Jag har inte kört bil sedan jag gjorde illa mig i december. Inte för att jag inte kan utan för att jag inte vet hur min axel kommer att bete sig om jag tvingas till häftiga rattrörelser. Jag börjar få ont igen och att sträcka armen i luften är inte att tänka på så jag måste be om hjälp så fort jag ska lyfta ner eller upp något i skåpen, och eftersom jag inte får bära tungt kommer jag inte att kunna lyfta upp barnbarnen. Häromdagen slog det mig att jag kanske aldrig mer kommer att kunna bugga eller dansa något som kräver att man lyfter högra armen. Men jag är trots allt tacksam att jag bara har en trasig axel och inte är dödssjuk.

Jag har poströstat i det svenska EU-valet. Viktigt att utnyttja sin röst och bidra till att vi får behålla vår demokrati!

Rensing och packning inför flytten fortsätter. Vi jobbar på, lugnt och metodiskt. I morgon hämtas våra grovsopor (en gratistjänst som byn erbjuder), på tisdag nästa vecka kommer Emmaüs och tar soffan och annat som vi skänker bort och i slutet av nästa vecka går flyttlasset upp till Linköping!

Bilden tog jag tidigt i söndags, innan Dexters och min morgonpromenad. Jag kommer att sakna soluppgångarna här.

Inga kommentarer: