torsdag 17 april 2008

Påsken firades i Goa!

Att resa till Goa har T haft som en liten dröm och då måste vi ju bara åka! Vi stannade endast en vecka vilket var för kort tid för att upptäcka Indien. Det blev dock sköna, lata dagar, precis vad vi behövde!
Vårt hotel låg precis vid havet och drevs av en svenska och hennes indiske man. Enkla men rena rum och fantastiska färger på byggnaderna. Det märks att Goa en gång varit en portugisisk koloni.
Liten pool att svalka sig i. Men vem vill bada i poolen när det finns ett helt hav?

Vacker trädgård. Gången ner mot stranden.

Dessa färgkombinationer...

Huvudbyggnaden.
Bungalows fanns också.
Över 30 C varmt på dagarna och 27 C i havet. Stora vågor och starka strömmar men härligt lång sandstrand. Badvakterna visslade direkt när indierna kom för långt ut men brydde sig inte om att vissla in västerlänningarna. När jag frågade varför så fick jag svaret att "ni simmar bra, det gör inte indierna och många råkar ut för drunkningsolyckor, särskilt efter att de har fått in sig för många öl". Att som kvinna promenera längst stranden i bikini kändes inte riktigt ok. Även om västerländska vanor sprider sig i Indien också så såg vi knappt någon indiska bada, än mindre i bikini. Då är det sari som gäller. Men på kvällarna, innan middagen, passade vi på att strosa längst med vattnet. Men inga snäckor att plocka tyvärr!
Indiska, heliga kor, alltid närvarande.
Det rådde alltid mycket liv på stranden. Att få en pedikyr där är inte riktigt som att få det hemma men resultatet var perfekt! Vi åt av den lokala maten och orkade inte oroa oss för magsjuka. Vi klarade oss relativt bra - hade varsin matfri dag bara... Men nog märktes det att bakteriefloran inte är som hemma! Då gällde det att återställa vätskebalansen genomatt regelbundet dricka en lokal drink bestående av sodavatten, massor av lime, socker och salt. Perfekt!
Vi väntade varje kväll på att få se solen gå ner i havet men det var tji. Envisa moln ville inte flytta på sig.

Inga kommentarer: