fredag 21 november 2008

Stockholm, Stockholm...

Vi bor i en av världens vackraste städer! När jag på morgonen går av vid Kungsträdgården, passerar båtarna när jag promenerar upp mot Birger Jarlsgatan och vidare förbi Stureplan så känner jag hur glad jag är att jag jobbar i stan. Samma sak när det är dags att gå hem och jag tar en annan väg, den via Biblioteksgatan, genom Norrmalmstorg (ifall jag blir sugen på färska blommor) och längst med Kungsträdgården. Just nu är det julskyltning, glitter, julstämning och allmänt härligt. Men paradoxalt nog så vill jag inte bo i stan. Att kunna ha tillgång till innerstadens alla fördelar samtidigt som vi slipper problem med trängsel och parkeringsplater är det optimala. Skulle vi flytta fick det bli i närheten av Östermalms torg. Efter att ha jobbat 12 år vid Humlegården och 6 år nära Karlaplan känns Östermalm som mitt andra hem. Även T gillar området eftersom han har en massa roliga ungdomsminnen därifrån. Dessutom är Östermalmshallen bara bäst! Fast det tar inte så lång tid att nå innerstan för oss. Vi har t.o.m. promenerat från Råsunda till Kungsholmen, längst med kanalen. Och vi älskar att bo där vi gör.

Igår var jag på after work på Royal Vikings skybar och njöt av utsikten. Fullpackat med folk och skön stämning. Vilken tur jag har som lever just nu, just här och med just T! Även om barnen för tillfället pluggar i Linköping så vill de tillbaka. Jag förstår dem.

Inga kommentarer: