fredag 19 december 2008

Älskade jul, snart är du här!

Andersdagen slaskade i år och enligt bondepraktikan betyder det att julen ska braska…
Det börjar dra ihop sig nu. Julkorten postas idag och de sista julklapparna ska inhandlas i helgen – på tisdag kommer sonen och dottern hem. Då vill jag att hemmet ska vara städat, pyntat och klart, tvättkorgarna tomma, granen på plats och kylskåpet fullt. Det ska dofta av hyacinter, äkta stearinljus, skinka, glögg, saffransbröd, kanel och gran. Stereon ska spela evergreens från 40- och 50-talet och jag ska stå i vacker julklänning och le milt och moderligt (och där sprack det...). Jag är en obotlig julromantiker, trots allt!
Julaftonen firar vi först på separata håll – T och jag hos svärmor i Sollentuna och barnen med sin pappa. På kvällen, när vi alla är hemma igen, blir det familjens eget julfirande i lugn och ro. Juldagen har samma upplägg – först på varsitt håll med våra respektive barn och sedan tillsammans igen. Ser fram emot att bara ta det lugnt i jul, pyssla i köket (när det är fest tar jag över grytorna!), läsa och koppla av. Annandagen blir min och makens dag – då ska vi iväg till Operan på eftermiddagen och se Puccinis Tosca, en present från min styrelse! Av ordföranden fick jag dessutom vackra Höganäs skålar. Roligt att bli uppskattad.
Det ska bli riktigt skoj att se Tosca – har inte varit på Operan sen jag, höggravid med dottern, lyssnade på Mozarts Don Juan tillsammans med mamsen och syrran! Puccinis musik är alltid underbar och som tur är gillar även T honom. Får ha vattenfast mascara eftersom jag brukar fälla en tår när jag hör vacker klassisk musik.

Inga kommentarer: