tisdag 23 december 2008

Trångt och mysigt?

Det finns någonting värre än köpcentrum och det är stormarknader. Vi besöker dem två gånger per år, vid jul och vid midsommar. Så igår var det alltså dags… Jag bestämde mig för att åka dit ensam denna gång – senast började T yla mellan butikshyllorna eftersom han får värre ångest av stormarknader än jag. Nu råkar den jag åkte till har en välsorterad fisk- och köttdisk och det var räddningen. Nyskivad rökt lax, diverse sillkombinationer (inga burkar här inte), sillsallad (nix, i år tänker jag inte göra min egen!), ostar, skinka… Sedan vidare till Systemet för att köpa Stout och vitt vin. Ganska utplockat var det dock (herregud vad folk handlar galet mycket alkohol när det är jul!) så snapsen och julölen får jag ta idag istället.
T var ytterst tacksam när han såg matkassarna hemma – själv hade han jobbat över och fått klåda av bara tanken på att ge sig ut på matjakt bland horder av människor och med en kundvagn stor som ett tankfartyg framför sig. Annars brukar jag med en dåres envishet hävda att det är mannens uppgift att ta hem käk till grottan, vilket maken också gör varje dag. Varför ändra på naturens ordning? Feminist – javisst!

Inga kommentarer: