lördag 31 januari 2009

Revolutionary Road

Vi hade Drottninggatans dag idag T och jag. Det betyder att vi höll oss där hela lördagseftermiddagen. Lunch på Hurtigs konditori, ett glas vitt på T:s gamla ungdomshak Bistro Bohem (tydligen hängde alla Sollentunakidsen där i början av 80-talet), bio på Skandia och sedan middagsinköp på Hemköp/Åhléns. Var sugen ett tag på att gå upp till Grill men det får bli en annan gång.
På Skandia såg vi Revolutionary Road. Den spädde på min förortsångest kan jag lova men eftersom det är Sam Mendes som regisserat (American Beauty ni vet) är det ett elegant hantverk vi ser. 50-tal, hemmafruar, frustration, ångest och drömmar om ett friare liv. Kate Winslet och Leonardo DiCaprio skapar tillsammans en skildring av det konforma livet som kväver och dödar fria själar. Efter en roman av Richard Yates som måhända inspirerats av ett citat ur Tolstoys Anna Karerina: Alla lyckliga familjer är varandra lika men den olyckliga familjen är alltid olycklig på sitt speciella sätt.
Skandia är en mycket fin bio men med otroligt obekväma stolar. Hoppas att Voltarenet som T nyss masserat in ska få bort mina ryggsmärtor.

Inga kommentarer: