måndag 16 februari 2009

Kulturtanten

Jag har tydligen blivit en kulturtant. Har nått lägst tillåtna åldern, har rätt kön och är en flitig kulturkonsument. Och så gillar jag att ha kofta eller tröja på mig. Några Gudrun Sjödén-kläder äger jag dock inte – ännu. Jag tillhör alltså den grupp som bär upp Kultursverige. Kulturtant låter inte så upphetsande direkt. Minns ni Susanne Reuter i rollen som Nina Schatterius från Reuter & Skoog? Det är min association till en kulturtant! Är det sån jag har blivit alltså? Ångest…
Å andra sidan: Kultur är bra för hälsan så jag borde ha ett långt liv att se fram emot. Och kulturtanter verkar faktiskt ha det väldigt skoj! Inte Nina Schatterius kanske, men andra. Måste skaffa mig roligare associationer.
Apropå liv ska jag i april lyssna på Ted Harris och Ann Lagerströms Konsten att leva innerligt, ett föredrag med utgångspunkt från deras bok med samma titel. Ska bli intressant att få existensialism för 2000-talets människa presenterat för sig. T följer med, kulturgubbe som han är.

Inga kommentarer: