fredag 20 februari 2009

50-tals nostalgi

Vårmodet enligt H&M. Trenchcoaten gör storstilad come back, breda skärp och höga midjor likaså. Kjollängden är kortare än för 50 år sedan men ungefär så såg mamsen ut i 20-års åldern när hon liftade genom Europa. Hon var helt enkelt skitsnygg! Idag har jag vårkänslor. Gick förbi några skyltfönster på vägen hem igår och upptäckte plötsligt att de var fyllda med vårmode. Habegäret vaknade direkt! Jag hyser en viss förkärlek för 50 och 60-tals inspirerade kläder. I bistra tider som våra brukar trenderna inspireras av hur det var förr, då när vi alla var lyckliga och fortfarande hade en framtidstro. Sådan är i varje fall myten... Det räcker med att se Revolutionary Road och den fantastiska Far from Heaven (2002) för att inse att allt inte var så rosenrött som vi vill tro. Men det gör inget, jag köper myten, låter mig förföras och tackar min skapare att magtröjornas tid är förbi, åtminstone för den här gången...

Inga kommentarer: