fredag 27 mars 2009

Bäst vinner inte alltid

Laila vann inte Let's Dance och det var tråkigt. Men å andra sidan är hon så överlägsen att det gör inget. Alla vet ändå att hon är bäst. Lite sur är jag nog ändå och jag får lust att plocka fram mina fördomar och säga att i Sverige ska man vara lagom duktig annars blir det smäll på fingrarna. Men det gör jag inte, jag tar tillbaka allt, jag tänker det inte ens...
Det är konståknings VM i LA. Där kan man snacka om sport! Jag kan inte komma på en annan idrott som kräver lika mycket av utövaren; kondition, koncentration, teknik och artistisk känsla. Jag åkte konståkning som barn och minns de tuffa träningarna. Det tog slut när vi flyttade till Sverige – i min del av Hälsingland fanns det ingen ishall. Där var det bandy som gällde.

4 kommentarer:

Daniel sa...

Om du trodde att Let´s Dance var en danstävling där bäst dansare var tänkt att vinna eller nå framgång har du på det djupaste missförstått konceptet tror jag. Här pratar vi om underhållning, där Kurt Ohlsson kan nå framgång. :)

Vill du ha ett alternativ till en idrott som kräver mer än konståkning så ta närmaste kampsport, teknik, koncentration, kondition, styrka, smidighet och koordination. Sedan slipper du bli bedömd av en jury utan du mäts mot den du möter. Fantastiskt!

Annika Estassy sa...

Jo, men jag tyckte faktiskt att Laila var underhållande men jag förstår att hon var det på fel sätt! Finess går bort när Hö Hö går in.
Kampsport verkar också vara synnerligen krävande - saknar musiken och dansstegen bara... :)

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

I min del av barndomens värld var det skridskobanan i Nacksta som gällde, med konståkning varje kväll. Den iskalla skridskobanan utomhus var den naturliga samlingsplatsen. Det fanns bara ett litet hus att byta om i, kallt det också. Men livet på banan, det var spännande. Alla killar med hockeyrör på sina fötter som mötte oss i vita konståkningsskridskor.. det var livet
Ska se reprisen av Let´s Dance. Men jag ville också att Laila skulle vinna.

Annika Estassy sa...

Tänk Eva att också du var en isprinsessa! Jag såg herrarnas fria program igår och njöt. Sen grät jag en skvätt när den duktige fransmannen föll och fick nöja sig med brons- istället för guldmedaljen. Snacka om att jag är engagerad! :D