fredag 13 mars 2009

Bugg

De buggar på Let’s Dance ikväll och jag förflyttas genast tillbaka till ungdomsåren i Hälsingland (det känns som nyss men när jag räknar inser jag att det var ett tag sen). Discot hade inte riktigt kommit dit ännu utan det var fortfarande ”riktig” dans som gällde. Och som jag dansade! Var och varannan helg från att jag var 16 år drog vi ut på dans. Redan tidigt på lördagen började jakten på Skjutsen. Det gällde alltså att hitta en kille med körkort som skulle till samma ställe som vi tjejer, och se till att vi fick plats i hans bil. Sedan ägnades eftermiddagen åt att göra sig i ordning innan vi till slut åkte iväg, ibland över 7 mil, bara bandet som spelade var rätt. Klockan ett var det hela över och det var tystare i bilen på vägen hem än dit. Att dansa är så underbart roligt! Har dansat hela livet känns det som. Det började med balett i flera år från att jag var 5 år. Numera är det NIA och jag buggar fortfarande när tillfället ges, alla turerna sitter som smäck. Men flåset är det sämre med. Inte insåg jag då hur otroligt konditionskrävande dans är!

Inga kommentarer: