torsdag 5 mars 2009

Dålig PR för JKL

Jag hade fattat beslutet att inte kommentera Daniel och Victorias förlovning eftersom jag tycker att det är en icke händelse. Vad kungahuset gör eller inte är för mig fullkomligt ointressant, deras åsikter likaså. Men, precis som rätt så många andra, har också jag sett Youtube filmen där förlovningen eklateras. Jag är alltså lika fånigt nyfiken som de flesta. Och även jag har skrattat åt det otroligt dåligt regisserade inslaget med de stela ansikten, det alltför höga bordet och de många benen under. Hade jag som nyanländ i en familj fått ett lika isigt välkomnande som den drottningen gav hade jag vänt i dörren direkt! Och dessa papperslappar som alla utom Victoria läste från… Det stod stämplat pinsamt över hela inslaget.
Att jag ändå tar upp det, trots allt, beror på att Resumé, enligt Aftonbladet, luskat ut att det troligen är PR-byrån JKL som ligger bakom Youtube-filmen. JKL vägrar att kommentera men om det inte är sant så skulle i varje fall jag genast upplysa massmedier om det; all publicitet är inte bra publicitet och jag skulle aldrig i livet vilja förknippas med ett så dåligt arbete som denna lilla film. Att JKL inte vill säga något kanske är talande nog?

8 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Ja jag orkar inte bry mig, men man blir ju överfallen av allt som står. Tyckte Gudrun Schyman hade en bra idé i morse i TV: Den som vill betala för bröllopet kan väl göra det i en särskild fond som hovet administrerar, men vi andra, jag till exempel, som inte tycker att skattebetalarna ska betala detta jippo, kan väl slippa!

Pseudonaja sa...

Du har så rätt. Filmen var ett stort misslyckande. Jag skrev så här: länk

Annika Estassy sa...

Läste det du skrev - vi är alltså rörande överens! :-)

Annika Estassy sa...

Eva, det är faktiskt ingen dum idé alls! Det borde göra alla nöjda, utom möjligen kungahuset ifall bidragen inte motsvarar kostnaderna...

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Men min son skällde på mig: "Så kan du inte säga, bekämpa monarkin politiskt men betala skatt för det som beslutas demokratiskt även om du ogillar vart pengarna går. Tänk om alla som inte vill se teater säger att det vill vi inte betala skatt till, eller:varför ska kultur kosta, det får väl dom som är intresserade betala" ... Ja så sa han och det var något att tänka på och ett ytteligare incitament till att bekämpa monarkin.

Annika Estassy sa...

Visst han har rätt i teorin, men i praktiken är det faktiskt så att vi redan betalar skatt till kungahuset. Nu vill kungen har extra pengar till bröllopet och då kan man tycka att detta skulle kunna vara ett frivilligt bidrag. Att Victoria gifter sig är väl ingen överraskning och nog borde kungahuset, precis som vanliga dödliga, lagt undan pengar till det? Hur många teatrar får extra anslag utöver de vanliga? De flesta får vackert rätta munnen efter matsäcken. Tycker dessutom att det verkar som om det inte går någon ekonomisk nöd på kungafamiljen men jag kanske har fel? De kanske är hårt drabbade av finanskrisen... ;-)

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Pratade med min kloka vän K. Hon tyckte att vaddå - det är väl klart kungen får söka sponsring för bröllopet, precis som t ex Moderna Museet är skattefinaiserat MEN om de ska göra något extra då får de söka sponsorer. Bra. Kungen får ge sig på sponsorsjakt för bröllopet och inte kräva pengar från medborgarna som redan /i mitt fall motvilligt/ betalar skatt till hans livsuppehälle. Inte dumt eller hur?

Annika Estassy sa...

Japp, så var det problemet löst! Såg förresten att det skapats Facebookgrupper som heter typ "Vill inte betala för bröllopet". Tänk vad vissa saker kan engagera!