torsdag 26 mars 2009

Inga dåliga tider för trädgårdsälskare

I helgen är det dags för årets stora trädgårdsmässa, Nordiska Trädgårdar. Jag älskar det, en tradition jag inte gärna missar. Visst, det är lite av Kiviks marknad över vissa delar av mässan men för ett trädgårdsfreak som jag är det ändå underbart att vandra runt och kika på plantor, fröpåsar, lyssna på föredragen och prata med likasinnade. Jag har noterat några lockande föreläsningar: En grön plats med själ i med bl.a. underbare Lars Krantz, ABC om mördarsniglar (nu jädrar är det krig!), Hur du lyckas med trädgårdens omöjliga branter och sluttningar (vårens stora projekt), Doft av Provence med paret Linderholm (T:s egen dröm) och slutligen Min dröm om lustträdgården. Erkänn att snålvattnet rinner!
Numera har vi odlare fått celebert sällskap; fru Obama förvandlar en del av Vita Husets gräsmatta till en köksträdgård. Den ska bli över 100 m2 stor och där ska odlas över 55 olika grönsaker men även bärbuskar, örter och bin. Givetvis ska allting vara ekologiskt. Fröförsäljningen i USA har redan ökat med 20% – ingen vill vara sämre än familjen Obama.
Hörde precis på nyheterna att odlingstrenden blomstrar i dessa, dåliga, tider. Inte så konstigt kanske när purjolöken blivit 85% dyrare på ett år! Låt oss hoppas att denna kalla sega vinter med mycket barfrost och käle tagit kål på mördarsniglarna, att det ska regna precis lagom mycket denna sommar, att rådjuren håller sig i skogen och att liljebaggarna fortsätter att hålla sig borta från Vätö.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag vill också dit!
M.