torsdag 26 mars 2009

Arga fransmän

Fransmän sätter man sig inte ostraffat på! De själva brukar skämta om att det alltid förekommer någon strejk eller demonstration någonstans i ”l’hexagone”. Arbetare eller tjänsteman spelar ingen roll, är man missnöjd så visar man det. Ibland kan det ta sig drastiska uttryck. Trenden just nu är att låsa in chefer och tvinga sig till omförhandlingar av permitteringar. Men samtidigt som man kan småle åt det hela förstår man även de drabbades desperation. 2,3 miljoner arbetslösa är ingen liten siffra. Och frustrationen över skyhöga bonusar är lika stor där som här. I Sverige går bloggarna varma – i Frankrike går man mer handgripligen till väga. Kanske tur att det är i Sverige jag är chef...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, bäst att du håller dig på hemmaplan!
M.

Anonym sa...

Det som är helt stört är att företag som missköts så pass att de måste ha pengar från staten för att inte gå i graven ändå betalar ut bonusar till cheferna för "ett bra jobb".. vart låg det bra jobbet någonstans? att de mjölkade staten på pengar? nä, finns bara en sak att göra, låt företagen dö, det kommer nya med tiden.

Annika Estassy sa...

Ja, det är någonting sjukt och obegripligt över ett sådant bonussystem och jag förstår att såväl fransmän som andra tröttnat.