måndag 9 mars 2009

Kroppen säger till

Det trycker konstigt bakom mitt högra öga. Tror att det kallas för trötthet, den typen av trötthet som uppstår efter 2,5 timme slutrevisionsmöte utan rast. Ett bra möte dock även om jag smet hem istället för att följa med ut på middag… Numera vågar jag tacka nej nämligen, har lärt mig hur värdefull min tid är. Och när ögat gör ont då är det dags att gå hem. Kroppen är klok och bara jag lyssnar på den vet jag precis vad som är rätt och fel för mig, vem som vill mig gott och inte, vilka beslut jag bör fatta. Svårare än så är det inte ibland.

3 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Det gäller verkligen att kunna lyssna. Jag hade migrän, så mycket så länge. Inte förrän tai chi lärde mig lyssna på kroppen försvann den. Det var nästan magiskt att uppleva hur lite närvarande jag varit i min kropp och hur mycket det betydde när jag vågade landa i den, vara där jag var och finna ro i det i stället för oro - och som du : Säga nej!

Annika Estassy sa...

Bara för att jag var så stursk igår vaknade jag i natt av att huvudet satt fast i ett skruvstäd som bara drogs åt hårdare och hårdare. Det tog två Alvedon och 1 timme att få bort smärtan. Tai chi vore nog inte så dumt!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Eller yoga. Något som gör att sinnesron infinner sig och att tankarna inte flaxar iväg som oroliga fåglar.