fredag 6 mars 2009

När expats gnäller

Lustigt kanske, men jag har svårt för folk som pratar illa om Sverige. Och då är jag inte ens född här. Jag försvarar alltid Sverige med näbbar och klor. Allt är inte perfekt men då får man jobba för att det ska bli bättre. Och står man inte ut är det bara att emigrera. Som ni ser är jag rätt så kategorisk ibland! Jag känner till en ung svenska som efter ett par års ytterst bekvämt liv som hemarbetande lyxhustru i Kina nu ska tillbaka till Sverige. Det är ett himla ojande på henne och ett ständigt gnällande över den svenska byråkratin, mentaliteten, klimatet, dagissystem, synen på barnuppfostran osv osv. Blir så himla trött! Och provocerad. Om man inte har värre saker att bekymra sig om än att det känns tufft att lämna hemhjälp, barnflicka, billig massage, pedikyr, manikyr och en enorm konsumtion av lyxprodukter bakom sig då har man inte rätt att klaga anser jag. Vad svarar man på hennes litanier? Stackars dig? Eller kanske välkommen tillbaka till verkligheten...

Inga kommentarer: