lördag 21 mars 2009

Ringduvorna är tillbaka

Våra ringduvor är tillbaka! Det är inte förrän jag hör deras kuttrande igen som jag inser hur tyst det varit i vinter. Det brukar finnas en liten koloni ringduvor i Arthur Lundqvists park som vi har ynnesten att bo granne med. Ibland dricker någon av duvorna ur vårt fågelbad. I parken finns även en hare och en kanin för den delen. Jag ser dem tillsammans ibland, haren och kaninen, ett omaka par som i sin ensamhet söker sig till varandra. Arthurs käresta, Maria Wine, har också fått en egen liten park i närheten. Jag tror att Arthur är haren och Maria kaninen. Vilka duvorna är ska jag fundera över en stund...

2 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Och jag väntar på koltrasten!!! Måtte han vara här snart!

Annika Estassy sa...

Ja, koltrasten är nog den bäste av alla! Tänk när den sitter där på sin trädtopp och drillar allt vad den orkar. Snart...