måndag 6 april 2009

En kväll med Hannu

Jag ska strax lyssna på Hannu Sarenström! Han ska tala utifrån sin nya bok, Trädgårdsvisioner, och det ska bli underbart roligt att få träffa denne egensinnige trädgårdskonstnär med en 20-årig trädgårdshistoria bakom sig, kantat av gyllene stunder och glömda misslyckanden. "Jag vill att mina planteringar ska vara som en havsutsikt, något vilsamt att vila ögonen i länge" säger Hannu och jag suckar hänfört. Matlagning är en annan passion han har och jag har märkt att just trädgårdsintresse och matintresse ofta hänger ihop. Inte när det gäller mig dock. Jag älskar god mat men älskar ännu mer att någon annan lagar den. Numera bloggar Hannu och jag har sällat mig till hans supporterskara. T orkade inte följa med ikväll, han är alldeles sönderbruten av träningsvärk stackaren och skulle stappla direkt hem. Jag får alltså ha Hannu för mig själv. Nåja, nästan – det lär vara fullsatt.

2 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Vi hade Hannu för några år sen på ett ABF-arrangemang på Gotland, och har visade sig verkligen vara POPULÄR. Jag är ingen trädgårdsmänniska (trots 2.000 kvm tomt) så jag hade inte fattat hur stor han var i dessa kretsar!

Annika Estassy sa...

Men Maria - 2.000 kvm tomt på Gotland, hur kan du bara låta bli! :-)
Ja, han är verkligen populär precis som Lars Krantz, f.d. chef för Rodendals trädgård i Stockholm och numera chef för Wij Trädgårdar i Ockelbo.