måndag 6 april 2009

1,3 miljarder kronor att ansöka om

Vill du ta del av 1,3 miljarder kronor? Så mycket delar nämligen den Europeiska socialfonden (ESF) ut fram till 2013 bara i Stockholmsregionen, pengar som ska stödja kompetensutveckling och motverka utanförskap. Det är vansinnigt mycket och jag tillbringade förmiddagen med att få information om vilken typ av projekt pengarna är tänkta för och hur man ansöker om dem. Jag som är en otålig typ blir otroligt frustrerad när jag får besked om att jag inte kan ansöka om medel förrän i september, även om vi skulle kunna sjösätta ett projekt med omedelbar verkan. Nej, så enkelt är det inte. Först måste vi ansöka om medel till en förstudie, i september alltså. Besked kommer i december och igångsättandet blir då i januari. Lagom till september 2010 kan vi ansöka för genomförandet av själva projektet. Besked i december och igångsättning i januari. Jag kanske har en idé här och nu men kan inte komma igång på riktigt förrän januari 2011! Jag blir galen av sånt. Varför inte ge pengar till ordinarie verksamhet istället så att vi slipper denna ansökningshysteri som inte bara kostar en massa tid och pengar utan även dödar lusten? Om någon ESF byråkrat läser detta inlägg innebär det med all säkerhet att min eventuella ansökan kommer att gå direkt till papperskorgen…

Inga kommentarer: