tisdag 14 april 2009

Installation av fönsterluckor – en framtidsbransch?

Tyst som en tjuv om natten brukar det heta och just nu stämmer det förskräckligt väl. Antalet inbrott ökar i regionen, speciellt i norrortskommunerna. Flera av inbrotten sker dessutom nattetid när folk ligger hemma och sover. Jag undrar vad oddsen säger om risken av att drabbas mer än en gång? Jag brukar inte vara nojig men måste erkänna att det känns skönt att ha ett larm som även fungerar när vi är hemma. Några av våra vänner har t.o.m. installerat kameror som går direkt till Securitas! Inte för att de har dyr konst på väggarna utan bara för att känna sig trygga. Och ändå – hur kommer det sig att vi hellre installerar komplicerade larmanläggningar istället för fönsterluckor, precis som på kontinenten?

4 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Ruggigt perspektiv du presenterar... tänk att vara så rädd för inbrott. Det känns så främmande här ute på den kolsvarta gotlandslandsbygden, guskelov!

Annika Estassy sa...

Ja, jag tror att många är rädda i onödan, inkl. jag. Även om antalet inbrott ökar så är vi ändå rätt så förskonade jämfört med många andra länder. Blir det för läskigt i Stockholm flyttar jag till Gotland istället! :-)

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jag vill inte vara rädd, men är det. Du sover väl inte med öppen balkongdörr? sa några vänner. Vaddå jag bor på tredje våningen! Men kommentaren gjorde mig rädd, en vän visade hur lätt det är att klättra upp. Jag tror inte någon gör det. Men jag började stänga dörren på natten. Rädsla är farligt smittsamt!

Annika Estassy sa...

Vi har sovrumsfönstret på glänt och bor längst ned... Vill inte sluta med det, vill inte låta mig skrämmas! Dumdristigt, tycker säker någon. Det är det värsta med rädslan, att den begränsar ens livsutrymme.