tisdag 14 april 2009

Denna härliga dubbelmoral!

Läser att amazon.com rensat bort s.k. vuxenlitteratur från sina topplistor. Då rök bl.a. D.H. Lawrences Lady Chatterleys älskare från 1928! Anledningen? Jo, amazon.com vill bli mer familjevänligt och då har man funnit att tusen titlar är för vågade för att tas med i listorna. Man säljer dem fortfarande men vill inte öppet skylta med det, särskilt inte om det handlar om gaylitteratur. Däremot är det helt ok att Playboy: The Complete Centerfolds ingår i listorna, en samlingsbok med tidningen Playboys samtliga mittuppslag genom åren. Att boken alltså består av fotografier på 600 avklädda damer är tillräckligt familjevänligt för Amazon.com. Jag undrar om någon på amazon.com har läst Lady Chatterleys älskare? Det har nämligen jag gjort och jag lovar att filmen The Reader – som ligger på femte plats på amazons dvdtopplista – är minst lika sexig som D.H. Lawrences roman. Denna dubbelmoral – visst är den underbar?

5 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Lady Chatterleys älskare var nog den enda bok mina föräldrar gömde, högt uppe i köksskåpet. Jag hittade den och tyckte den var sådär - men när Sven Wollter läste den i radio häromåret - då tyckte jag den var fantastisk.

Annika Estassy sa...

Ha ha, dem fanns med bland mammas pocketböcker som vi hade ovanpå den öppna spisen i min bardoms sommarstuga i Hälsingland där vi tillbringade våra sommarlov. Läste den en synnerligen regnig sommar när jag var 12-13 år och fick väldigt runda ögon kan jag lova. Mamma, hon bara skrattade. Det vore i och för sig roligt att läsa om den, nu med en vuxens ögon.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jag säger bara ... lyssna på när Sven W läser den medan du ligger i hängmattan i sommar! I en välförtjänt paus i trädgårdsarbetet alltså.

Boktokig Eva Boström sa...

Åh, den har jag inte läst. Måste nog lysna på den som Ewa föreslår.

Tänk att Playbow är ok men inte en klassiker! Jag undrar vem som tänkt till där!

Annika Estassy sa...

Boktokig - antagligen ingen! Jag ska vid tillfälle lyda Evas råd och lyssna på Svens sensuella stämma...