söndag 5 april 2009

IslossningIsen är på väg att ge sig, den spricker alltid upp söderifrån.
Ögonen svider lite och kinderna är röda av all sol och vind. Jag har en träningsvärk som inte är av denna värld, ryggen är trött och t.o.m. naglarna gör ont. Vi har med andra ord haft en underbar helg! Vårens projekt, att få ordning på vår slänt, är påbörjad. Vi har räfsat, grävt, burit stenar, terrasserat... Det är långt ifrån klart men vi börjar ana hur fint det kommer att bli. I lördags kväll kunde vi så med gott samvete sitta på altanen med säsongens första Martini Rosso i handen, lyssna på en konsert av kärleksrusiga koltrastar och följa hur isen i sundet allt mer fick ge vika för vågskvalpet söderifrån. Ingen sovmorgon idag, vi var alltför ivriga att återigen dra på oss gummistövlarna och fortsätta grävandet. Jag hann dock se att de första blåsipporna slagit ut och att tibasten blommar. Det finns en viss tillfredsställelse som bara trädgårdsarbete ger och jag är gravt beroende av den.

4 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Låter som den perfekta helgen! Jag väntar på bättre båttider till min ö. I påsk ska jag ut. Dock infinner sig alltid ett visst vemod vid den här tiden. En gång var vi två som köpte huset och arbetade med det som du beskriver.

Annika Estassy sa...

När jag separerade från barnens pappa var jag övertygad om att mitt trädgårdsliv var över. Jag flyttade ju till lägenhet och jag skulle aldrig orka ta hand om stugan själv. Naturtomt fick det bli, jag blundade för det fula och lämnade kvar alla mina redskap i huset, till de nya ägarnas stora glädje. Men så ville livet annat och nu är jag där igen, med fingrarna i jorden. Jag känner igen vemodet du talar om Eva, jag har också upplevt den och kan på sätt och vis fortfarande göra det.

Inger sa...

Vad vackert ni har!
Jag beundrar er energi. Är T smittad elelr är han född sådan:-)? Jag kan känna igen känslan när man gjort ett "hederligt" hantverk, och inte bara suttit på kontor och skrivit papper som mina barn tror att jag bara gör..Men jag är så svårstartad och så tycker jag det är lite krångligt. Är fortfarande inte riktigt säker på vad som är ogräs i min täppa...inga vuxenpoäng? Kanske kan jag anlita dig Annika, du kanske vet vad som ska göras och när. Skulle behöva en plan....

Annika Estassy sa...

Ibland kan T tar ett raskt hopp från älsklingshörnan i soffan till värsta kroppsarbetet! Jag kommer gärna och hjälper dig att få ordning på din täppa! :)