torsdag 16 april 2009

Minnen från Malmö

Jag är i Malmö och minnena sköljer över mig. Roliga minnen förknippade med Malmö filmdagar som ägde rum i augusti varje år. Det kanske de fortfarande gör för den delen. Filmbranschen och filmjournalisterna samlades för att tittat på film, prata film och skvallra film. Vartannat år ägde filmvisningarna rum på Sandrew Metronomes biograf och vartannat på SF:s. Under Filmdagarna grävdes stridsyxorna ner. Idag är filmbranschen förändrad och det är inte så mycket att säga om det. Marknadskrafterna styr. Det var en rolig tid men tiderna förändras. A och jag promenerar tillbaka till hotellet och återkallar gamla minnen samtidigt som vi lägger till nya. Ny bransch, nya kollegor, nya skratt. En sak som inte förändrats dock är kullerstensgatorna som griper tag om stilettklackarna och hotar varje steg jag tar. Att jag aldrig kan packa ner förnuftiga skor när jag åker till Malmö!

Inga kommentarer: