söndag 12 april 2009

Ombyte förnöjer

Sommarutsikt mot grannens lilla stuga.
Det är märkligt hur omvärlden förlorar i betydelse när jag befinner mig i vår stuga på landet. Jag lyssnar pliktskyldigt på nyheterna för att ha något hum om vad som händer på fastlandet och i resten av världen. Annars tänker jag mest på praktiska problem som rör hus och tomt och på allt som vi borde göra men som vi inte riktigt orkar – just nu. Eller så funderar jag över om det ska bli smulpaj eller vanlig paj till efterrätt. I morgon är det sista dagen för denna gång jag befinner mig i Vätödimman. Sedan väntar en arbetsvecka med konferens och tjänsteresa. Jag undrar hur jag skulle vara om jag flyttade ut permanent? Skulle jag återgå till att bli mitt vanliga effektiva och engagerade jag eller skulle jag såsa omkring i min egen bubbla? Men framför allt – skulle jag tröttna till slut och längta tillbaka till civilisationen? Jag tror det senare faktiskt. Det är ombytet jag vill ha, kontrasterna. Hur mycket jag än älskar att gå omkring i mina vitprickiga gummistövlar älskar jag även pulsen och utbudet i storstan.

2 kommentarer:

Gunilla sa...

Vad härligt du skriver jag kan riktigt se framför mig hur du går där ute i dina prickiga stövlar.

Ha en fortsatt fin helg

Gunilla//Norrskenets trädgård

Annika Estassy sa...

Tack Gunilla! Hoppas att ni haft lika fint påskväder som vi och att snön nästan är borta nu i Nordmaling.