lördag 11 april 2009

Sömnlös

Om min dumma kamera vore kompatibel med min dumma dator hade jag kunnat lägga ut en vacker morgonbild. Vaknade nämligen väldigt tidigt, trodde att det var gryningsljuset jag såg bakom gardinen, men när jag smög ut ur sovrummet badade stugan i månljus. Magiskt... Att lägga sig igen var inte att tänka på utan jag passade på att invänta den riktiga gryningen tillsammans med Majgull Axelsson och hennes Is och vatten, vatten och is. Åh, vad jag tycker om böcker där jag inte har en susning om vart de tänker föra mig! Att sitta med Majgull Axelsson samtidigt som månen alltmer bleknar när solen färgar himlen rosa måste vara den ultimata läsupplevelsen. Nu har fåglarna vaknat också och nyss flög svanparet, som bor någonstans i närheten, över sundet. En annan tidig morgon för något år sedan passerade en havsörn förbi. Sedan dess väntar vi ständigt på att den ska göra det igen.

Inga kommentarer: