söndag 19 april 2009

Vår bästa väderguru

Så långt åt stormhållet har aldrig nålen på vår barometer gått! (Oj, så många Å:n det blev i den meningen!)

Vi har en barometer i stugan, den är vår bästa väderguru. Stämmer alltid. Den kan i och för sig inte ge några femdygnsprognoser men väl ett dygn i taget och det räcker. Ända sedan gårdagens hagelskurar har den ägnat sig åt att tippa alltmer över åt ”rätt” håll. Mycket riktigt fick vi en fantastisk eftermiddag och kväll och denna dag är minst lika vacker den. Fast iskall, trots att vinden vänt något. Vattenhinkarna ute har en rejäl isskorpa på sig. Jag tycker det är svårt med kyla, den får mig att krympa ihop. T, han sätter på sig stora långa täckjackan och toppluvan för att sedan glatt gå ut och göra någonting nyttigt som att gräva hål eller slås mot ilskna rotskott av hassel. Jag sitter kvar i stugvärmen en stund till och väntar på varmare tider. -Det här klimatet är inget för en liten halvfransyska, som T brukar säga.

2 kommentarer:

Maria Björkman sa...

I hela mitt liv har jag önskat mig en sån barometer med gubbe och gumma, du vet. Gumman går ut när det är fint, gubben när det är rusk på gång. Äntligen har jag fått en sån, men den funkar inte alls. De går in och ut lite som dom vill. Men den är attans så fin!

Annika Estassy sa...

Ha ha, vilken personlig barometer! En sån skulle även jag gärna vilja ha. Sen kan man sitta där och fundera på vad det är som triggar igång gubben och gumman...