söndag 19 april 2009

Varför drömmer jag om pälsängrar?

Häromnatten drömde jag att min garderob invaderats av pälsängrar. Det var en riktigt otrevlig dröm. Nu vet jag faktiskt inte hur pälsängrar ser ut, har aldrig varit drabbad, men att de käkar upp kläderna, det vet jag! I min dröm, som jag för ovanlighetens skull minns väldigt tydligt, hade de bl.a. gnagt stora hål i en alldeles ny, röd, tröja där prislappen fortfarande hängde kvar. Undrar just vad min dröm egentligen betydde?
Camilla Thulin är en dam med klass. Jag har nog haft mina förutfattade meningar när det gäller henne, men ju oftare jag läser om henne, desto roligare och samtidigt vettigare verkar hon vara. Jag trodde att hon var typen som hade värsta walk in garderoben hemma men inte alls, en vanlig liten klädkammare duger gott åt henne. Hon återanvänder allt som går, säljer vidare och skänker även gärna bort kläder till Polen ”för det är ett land där man fortfarande läser poesi”. Sympatiskt! Inte har hon egen tvättmaskin heller utan går precis som jag ner till den gemensamma tvättstugan. Camilla tycker dessutom att vi tvättar sönder våra kläder och gillar inte torktumlare. När jag träffade T torkade han allt, och då menar jag ALLT i torktumlaren. Det har han slutat med ...
Jag blir lite inspirerad när jag läser att Camilla regelbundet går genom sin garderob och sorterar bort sånt hon inte längre använder. Det borde jag verkligen också göra. Camilla, som jag som sagt trodde var en fisförnäm typ, erkänner att hon slås oavbrutet mot pälsängrar, en styggelse som återkommer så fort hon vänder ryggen till. Stackars Camilla, jag hoppas hon slipper mina mardrömmar!

6 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Pälsänglar trodde barnen att det hette - förde en ojämn kamp mot dem i lägenheten i innnerstan. De var inga änglar, de åt upp en fin yllematta underifrån, bet hål i mina finaste tröjor. Man förlorar kampen mot dem. I ny lägenhet som jag bor nu är det inte alls ett problem.
Intervjun med Camilla Thulin var verkligen härlig för övrigt! Blev också inspirerad.

Malin sa...

tipsa Camilla om rödceder (rödceder.se) rödceder var det enda som hjälpte oss.

Vi har slutat städa som galningar och har ett normalt liv numer.

Jag skickar med en länk till dem / Malin

Annika Estassy sa...

Ska tipsa dottern som slåss mot silverfiskar i sitt studentrum! Eva, vilka hemska små krabat. Skönt att du kommit undan dem nu.

Maria Björkman sa...

Oslagbart mot silverfisk är aromatisk olja i koncentrat; ta lite på en topz och dra utmed trösklar och lister. Funkar jättebra (spelar ingen roll vilken doft, de tycker lika illa om allt!).

Annika Estassy sa...

Perfekt Maria, och så luktar det gott i rummet sen också!

Malin sa...

Maria Björkman, det är faktiskt rödcederolja (från just rödceder.se) som de på rent hus kallar "aromatisk olja.

Jag mejlade och frågade nämligen. De får tydligen inte säga "rödceder" på grund av "oförtjänt kokurans lag " eller nåt. / Malin