onsdag 13 maj 2009

Dan Brown är inget för mig

Stellan Skarsgård tycker att Dan Brown är en ”förfärligt dålig författare” och jag kan inte annat än instämma! Efter att ha gett efter för grupptrycket gick även jag och köpte Da Vinci koden. Så många entusiastiska läsare kan inte ha fel, eller hur? Jag blev aldrig en av dem utan tyckte boken var dödtråkig och dåligt skriven. Jag läste aldrig ut den. Och nej, jag är ingen ratare av populärkultur! Så småningom gick jag och såg filmen istället men den var ju än värre. Min relation med Dan Brown blev alltså rekordkort kan man säga. Nu är det dags för nästa film – Änglar och demoner. Stellan säger att den är bättre än såväl boken den bygger på som den förra filmen. Det hjälper dock inte, jag har gjort slut med Dan Brown och tänker inte återvända. Skönt att slippa vara skådis och intala sig själv att ett manus kanske inte är så dåligt ändå bara för att man behöver rollen för att betala räkningarna. Jag är nog bortskämd som har förmånen att arbeta med någonting som jag verkligen tror på. Fast jag hade gärna åkt till filmfestivalen i Cannes igen...

6 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Håller med! Början på Da Vinci koden var så spännande - boken alltså - men sen blev det så segt så segt. Änglar och demoner orkade jag inte läsa ut. Ett kapitel, sen var det slut. Och filmerna har jag inte sett.

Men filmfestivalen i Cannes IGEN???

Annika Estassy sa...

Aha Eva, där blev du lite nyfiken efter min lilla cliff hanger! :-) Jodå, Cannesfestivalen tillhörde mitt förra yrkesliv kan man säga och jag har haft glädjen att bevista den ett antal gånger.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Det låter riktigt kul! Har jag aldrig gjort. Och nyfiken? Jaaa, skamlöst, hur skulle man annars få reda på en massa kul:-)

Annika Estassy sa...

Så rätt så, tänk så tråkigt livet skulle bli om vi tappade vår nyfikenhet!

Maria Björkman sa...

Jag gillade böckerna. Men jag gillar lika mycket att någon vågar säga att hon inte gillar böckerna!

Jag har en sån där sak jag i 20 års tid har önskat att jag vågade säga, men jag har inte gjort det än. Jag har inte vågat. Jag har aldrig hört någon annan säga det, utan tvärt om har man prisat honom.

Nu säger jag det högt för första gången i mitt liv. Inte nog med det - jag lägger ut det till allmän beskådan på Internet. Håll i er nu då... Jag gillar inte Ivar Lo Johanssons litteratur.

Jag överlevde!

Annika Estassy sa...

Underbart Maria, du vågade svära i kyrkan! Visst känns det skönt? :-D