onsdag 13 maj 2009

Skräpmedia kommer alltid att finnas

Så var det dags igen att gå till angrepp mot bloggarna. Denna gång är det Elisabeth Höglund som är förfärad över några halvkändisars ointressanta exponering av sina liv. Varför skriva när man inte har något att skriva om undrar Elisabeth och ger själv svaret – pengarna. Det och behovet av att synas skulle jag tro. Annonsörer bryr sig inte om vad som skrivs i dessa bloggar utan tittar endast på antalet besökare. Precis som med all annan media med andra ord. Det blir därför konstigt när Elisabeth Höglund går till angrepp mot bloggarna. Borde hon inte istället fundera över varför dessa bloggare har så pass många läsare/besökare att annonsintäkterna bidrar till en rejäl utökning av hushållskassan? I Blondinbellas fall handlar det t.o.m. om regelrätt försörjning. Men som sagt – utan läsare, inga annonsintäkter/sponsring och ingen blogg. Är det någonting man ska förfasa sig över så är det vår benägenhet att konsumera diverse skräpmedia. Om det sedan handlar om bloggar, tv, radio, film eller tidningar spelar ingen roll. För varje nytt medium som uppstår följer en svans av skräp med. Men precis som det finns en massa bra radio, tv, film och tidningar, finns det även många intressanta, roliga och insatta bloggar. Jag föreslår att Elisabeth Höglund koncentrerar sig på dem och lyfter fram de goda exemplen istället för att reta sig på Linda Rosings meningslösa källarröjning eller på att Hannah Graafs lämnar ut hela sin förlossning till allmän beskådan. Och förresten – vad är det för skillnad med att läsa om förlossningar och källarröjningar i en blogg mot att läsa hemma-hos-reportage och skvaller i Hänt i veckan? Och om Leif G W Persson är trött på rättshaveristernas kommentarer kan han bara stänga av kommentarfunktionen. Inte heller jag roas av skräpbloggar och därför läser jag dem inte.

3 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Ja som sagt... det är ju lika dumt att döma alla bloggare efter Blondinbella som att döma alla tidningar efter Se och hör. Det gäller för Elisabet Höglund att vidga vyerna. Sedan är det ett intressant fenomen att bloggande verkligen retar en del människor på ett sätt som förundrar mig.

Annika Estassy sa...

Kan det vara så att i och med att bloggandet ger alla som vill möjligheten att göra sin stämma hörd stör detta en del av dem som hittills haft monopol på att yttra sig offentligt?

Evas blogg sa...

Där tror jag du sa (skrev)något viktigt Annika. Fler får komma till tals, kanske inte så bekvämt för en del, som är vana att ha ett visst "monopol" på det.