måndag 18 maj 2009

En ljudbok till E

E är sjukskriven och ledsen. Operationen gick bra men nu väntar en tuff cellgiftsbehandling. När hon skriver och berättar om hur hon mår – mycket dåligt såväl psykiskt som fysiskt – tycker jag så oerhört synd om henne. Jag skickade henne ett litet paket förra veckan, Carlos Ruiz Zafóns Ängelns lek. Det blev dock inte den inbundna boken – är man riktigt sjuk kan t.o.m. läsning vara för ansträngande – utan ljudboken med Niklas Falk som inläsare. Jag har själv aldrig lyssnat på en bok men är glad att de finns och att allt fler upptäcker dem, och då inte bara dyslektiker och synskadade. När barnen var små och vi bilade genom Europa hade vi alltid med oss ett gäng med sagor som de lyssnade på i sina hörlurar. Perfekt! Jag hoppas att Ängelns lek ska ge E tillfälle att för en stund försvinna in i en annan värld och glömma sjukdomen som försöker erövra hennes kropp.
Jag undrar hur det känns att höra en historia berättas med en annan röst än sin egen inre? Det är en tröskel jag måste – och ska – passera, även om jag tycker det är lite läskigt att bli utestängd från alla ljuden omkring mig. Jag lyssnar inte ens på musik i hörlurar...

2 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Jag lyssnar bara på böcker när jag promenerar. Böcker ska man hålla i och läsa tycker jag, om man kan. Där är du och jag överens.

Men - jag har lösningen till dig! Du ska ju börja motionera i höst, har du lovat. Att promenera är till exempel en utmärkt motion. (Kanske du till och med börjar löpträna lite smått?)

Men det är rätt trist i längden. Om du lyssnar på en bok under tiden går tiden jättefort. Du vill bara gå och gå och gå...

Lova testa!

Annika Estassy sa...

Herregud Maria, måste du komma ihåg allt jag lovat? Men jag lovar att promenera mera, inte springa dock, det gör för ont i smalbenen...