söndag 17 maj 2009

Stadsbarnen skräms av naturen

Jag önskar att alla barn fick se hur kabbelekan blommar i dikena.

Borta bra men hemma bäst heter det men även om jag älskar vår lägenhet i Råsunda vill jag så här års bara återvända till Roslagen så fort det någonsin går! Vill kunna öppna ytterdörren och möta naturen precis utanför. Kan i och för sig ha med det underbara försommarvädret att göra... Jag blir bedrövad när jag läser i tidningen att många stadsbarn aldrig kommer ut i skogen och att naturen i form av diverse småkryp skrämmer dem. Och jag som trodde att vi svenskar tillbad naturen mer än gudfader himself! Jag minns själv hur jag älskade naturen som barn, läste massor med olika djurböcker och längtade till sommarloven i Sverige då jag fick komma ut i skogen och gå på upptäcksfärd. Den kärleken grundades tidigt och än har den inte rostat. Det vore verkligen synd om barnen i innerstan inte fick tillfälle att upptäcka allt det vackra och spännande som finns utanför tullarna. Kanske dags att schemalägga regelbundna studiebesök i skog och mark?

Inga kommentarer: