söndag 17 maj 2009

Grattis Norge! Nästa år vinner Kevin...

Idag är det Norges nationaldag och det lär denna gång bli ännu mer firande än annars; ovanligt bra tajming att gå och vinna ESC nästan på slaget kl 24 en 17:e maj! Jag har aldrig befunnit mig i Norge en syttende mai men jag har däremot firat tillsammans med norrmännen några gånger när vi råkat befinna oss på filmfestivalen i Cannes just det datumet. Det var givetvis glatt och gemytligt – jag är lite svag för norrmän faktiskt. Minns en kväll när jag satt tillsammans med några norska kollegor och vi jämförde våra respektive norge-/sverigeskämt. Jag har sällan skrattat så mycket under en middag! Jag kan därför upplysa alla som undrar att kattunge absolut inte heter fräsetuss på norska hur sött det än hade varit...
När det gäller vår totala förnedring i årets ESC föreslår jag att vi skickar dit unge Kevin Borg nästa år. Jag tror att han går hem i de europeiska stugorna. Kevin har samma okonstlade charm och glädje i sig som vinnaren Alexander men till skillnad från honom kan Kevin dessutom sjunga och dansa riktigt bra. Kevin skulle ge oss en seger, det är min fasta övertygelse.
Kom nu ihåg var ni läste det först!

3 kommentarer:

Boktokig Eva Boström sa...

Jag såg bara en stund på ESC... blev så trött! Men det är kul för Norge att de vann!!!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Kevin var ett bra förslag - ett stort leende och bra röst. Han går nog hem om det nu är viktigt för vår svenska självkänsla att vinna. Hmm! Jag har aldrig hört ordet fräsetuss - det var det sötaste jag hört på länge! Om det nu finns eller inte så införlivar jag det härmed i mitt ordförråd.

Annika Estassy sa...

Boktokig: så även du somnade ifrån det hela! :-)
Eva: Visst är det roligt när nya ord blir till? Hackeslang är inte lika sött och inte betyder det huggorm på norska heller...