måndag 18 maj 2009

Heja Farmor Gun i Norrtälje!

Jag hamnar ibland hos Farmor Gun i Norrtälje. Gun är otroligt engagerad och påläst när det gäller internet- och telekomfrågor. Nu är inte Gun min egen farmor, utan en 72-årig medborgare som ihärdigt bevakar sitt stora intresseområde, och det är hennes blogg jag besöker. Vid ett möte med tankesmedjan Fores förra veckan fick jag höra hur förvånade alla blev när man under ett diskussionsforum om FRA upptäckte att det fanns en Gun från Norrtälje bland åhörarna, och att denna Gun verkligen var en liten farmor. Bloggare kan ju döpa sig till rätt så fantasifulla namn så farmor Gun hade lika gärna kunnat vara en 30-åring från Söder. Givetvis gjorde Farmor Gun succé.
Nu har även DN upptäckt Farmor Gun. Tidningen ägnar henne en lång artikel som jag läser med nöje, och beskriver henne som den nya nätmedborgaren. Jag hoppas att Elisabeth Höglund som gnällde så i Expressen på bloggarna, läser artikeln! DN gör precis det jag efterlyste i min kritik mot Höglund, lyfter fram det goda exemplet.
Heja Farmor Gun, jag kanske inte är överrens med dig om allt men du är ändå en härlig inspirationskälla!

3 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Ja, visst är hon tuff! Mera sånt, för att spräcka klichéerna. Extra kul tycker ju jag det är att hon är från Norrtälje, min gamla hemstad!

Annika Estassy sa...

Norrtälje har alltså kläckt fram ytterligare en krutgumma! :-D

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Ja det var kul! Först skriver du, sen skriver DN....
Leve krutgummorna i alla åldrar!