måndag 18 maj 2009

Jag har poolfobi

Så här ska en pool se ut! Brela i Kroatien.

Motion är inte min starkaste sida. Har gått några NIA-pass, vill yoga mera, och somliga uppmanar mig att börja simma. Det sista går dock bort – jag har poolfobi. Det betyder att jag tycker att allmänna bad är superäckliga. Jag klarar helt enkelt inte av att dela ett jättebadkar med en massa okända människor vars hygienvanor jag inte vet något om. Svininfluensan rädds jag inte ett dugg medan simbassänger ger mig kalla kårar. Senast jag badade inomhus var på Sturebadet. Lyxigt värre men eftersom bad ingick i priset och Sturebadet är skitdyrt (ett besök gjorde slut på hela friskvårdsbidraget vi får på jobbet!), höll jag munnen stängd, simmade några längder och duschade ordentligt efteråt. Det var undantaget som bekräftar regeln. Nej, simmar gör jag i sjö eller hav, jag inbillar mig att det är ett renare alternativ. Nuförtiden kanske ska tilläggas – jag minns barndomens bad i Medelhavet där en hel del onämnbart flöt omkring i vattnet… Jag var tydligen inte lika nojig då.
Precis som alla fobiister kastar jag mig över information som bekräftar min rädsla. AB:s artikel om att var femte badare kissar i poolen ger mig alla argument jag behöver för att avstyra ytterligare försök att få ner mig i en simbassäng.

3 kommentarer:

Evas blogg sa...

Läser och känner igen mig. Jag avskyr pooler! Brela, var i Kroatien ligger det? Har du varit där? Vi funderar på att åka till Kroatien ev nästa år.

Annika Estassy sa...

Vi var i Brela första veckan i september förra året och hade det jätte bra! Du kan läsa lite mer om det i ett inlägg från i höstas: http://estassy-loven.blogspot.com/2008/10/kroatien-september-2008.html
Villa Swiss hette vårt lilla hotell.
Istrien ska också vara väldigt vackert!

Evas blogg sa...

Tack för tips och länk! Ska genast kolla.