söndag 24 maj 2009

I morgon ska jag till jobbet och vila upp mig

Maskrosor är ett gissel men se så vackra de ändå kan vara!

Att vara på Vätö gör mig trött har jag kommit fram till. Det kanske beror på att jag inte kan låta bli att gräva, plantera, rensa ogräs, skaka mattor, fixa och dona. T brukar kärleksfullt jämföra mig med en liten mus som hela tiden springer runt och letar i vrårna efter någonting att ordna och ställa till rätta. Ibland känner jag själv att nu får det vara för en stund och då sätter jag mig i en av däckstolarna på altanen för att läsa en stund. Ett par sidor senare sover jag. Eller slumrar snarare för jag hör fortfarande alla ljuden. Vattnet som kluckar nedanför, T som hugger ved, grannen som klipper gräset, fåglarna som kvittrar. Jag känner även solens värme och den söta doften av liljekonvaljer som precis slagit ut. Jag slumrar nog inte ens utan befinner mig i någon form av postkroppsarbetsdvala. Det är ingen mus jag är utan en riktig kontorsråtta ovan vid att jobba med kroppen.
På vägen hem till stan ringer jag upp mamsen för att gratta på morsdagen. En vecka för tidigt. Jag är inte bara trött utan har dessutom tappat tidsbegreppen! Det ska nog inte vara mer ledighet där på ett tag…

6 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Kära Annika - i sitt paradis ska man koppla av och njuta. Inte fara runt som en liten iller!

Annika Estassy sa...

Jag vet! Kan inte låta bli - det kanske får räknas som motion? ;-)

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Viken fin bild! Jag latade mig hela dagen samvetslöst, läste JCO, en gammal roman jag hittade i hyllan, och solade. Sen åkte jag hem fylld av energi så nu har jag korrat ett manus intensivt ända tills nu ... har nästan stelnat vid skrivbordet... Så min lathet på landet idag gav jobbenergi hemma. Tycker allt ditt grävande och pysslande låter som en perfekt avkoppling annars - men som sagt, vila lite vid skrivbordet i morgon! Snart är det pingst och då måste du orka igen!

Annika Estassy sa...

Det sköna med kroppströttheten är att den får mig att sova på nätterna. Huvudtröttheten håller mig vaken. Jag lovar att till helgen ska jag bara ta det lugnt! Tror jag...

Evas blogg sa...

Vad jag känner igen mig! Jag springer också omkring mest hela tiden och när jag väl sätter mig slumrar jag till av utmattning. Maken kan sitta och läsa långa stunder men jag har inten ro i kroppen, far runt som en iller. I alla är det så just nu. När värmeböljan kommer till sommaren då lär jag knappt orka röra ett lillfinger ens.

Annika Estassy sa...

Då hoppas vi på en ordentlig värmebölja snart!