söndag 10 maj 2009

Istanbul - konstrasternas stad

Jag är förälskad, jag har blivit alldeles förtrollad av Istanbul. Visst, förutsättningarna var de bästa - underbart väder, ett mottagande såsom vi hade varit ett statsbesök, en vänlighet och gästfrihet utan dess like, ett boende mitt i hjärtat av Istanbuls historia... Och samtidigt finns fattigdomen, en gata kan utgöra gränsen mellan elände och designbutiker. Det är en magisk stad och jag är glad att jag fick uppleva den precis nu. Där finns så mycket historia bevarad, fantastisk kultur, konst, skönhet tillsammans med ett myllrande gatuliv där olika religioner och folkslag blandas med varandra, medelhavskultur sida vid sida med orienten. Det är ingen slump att Istanbul blir 2010 års kulturhuvudstad. Jag måste dit igen, snart...

4 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Fina bilder, dit vill jag också åka - läste om en ort i Turkiet som heter Kas idag i Svenskan - den lät så underbar att jag vill åka direkt. Välkommen hem förresten!

Evas blogg sa...

Vilka inbjudande bilder! Nu blev jag ännu mer intresserad av en tur dit.

Annika Estassy sa...

Istanbul är så stort och med så många olika delar att besöka att det nog krävs många besök innan man fått sitt lystmäte! Samtidigt är inte Istanbul = Turkiet, lika lite som NY = USA.
Kas låter som en ort att upptäcka Eva! Världen är så stor, tiden och börsen så liten...

Maria Björkman sa...

Ser härligt och alldeles oemotståndligt ut! Jag håller med dig - hur i all världen ska man hinna/ha råd att resa till alla fantastiska platser på jorden?