tisdag 5 maj 2009

Marilyn väcker minnen

Marilyn French har dött 79 år gammal och jag går direkt till bokhyllan för att se vilka böcker jag har där. Jag bläddrar i The Bleeding Heart och ser att jag skrivit H3 i boken - jag läste den alltså när jag gick tredje ring på gymnasiets humanistiska linje. Vidare hittar jag Kvinnorummet och där står det 1988. Slutligen har jag Systrar emellan från 1996. Efter det har jag inte läst någonting av henne. Det är därför jag inte klarar av att kasta mina gamla böcker - i mina små anteckningar ryms så många minnen! Jag minns att jag som tonåring tyckte att Marilyn French var lite svår att begripa även om jag tilltalades av hennes feministiska tankar. Hon gav upphov till många diskussioner. Jag undrar om hon håller att läsas om? Eller är hon för daterad?

4 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Kvinnorummet väcker många minnen! Glad resa nu - hoppas den nya väskan rymmer allt bagage och lite bra läsning!

Evas blogg sa...

Kvinnorummet tog min äldsta med sig till Göteborg när hon flyttade. Undrar om jag ska be att få tillbaka den :)

Annika Estassy sa...

Eva: man kanske bara blir besviken om man läser om den?

Eva S: Skulle ha packat ner Fausta Marianovics "Sista kulan sparar jag åt grannen" som bokgänget ska läsa till nästa träff, men T har lagt beslag på den redan.
Resväskan ja, jag är så barnsligt glad åt den! :-D

Klimakteriehäxan sa...

Har funderat i samma banor. Vågar man testa en omläsning av böcker som tog en så hårt första gången? Ja kanske!