tisdag 5 maj 2009

Istanbul nästa

Öst är öst och väst är väst och aldrig mötas de två...
Fast i Istanbul stämmer det inte. Här möts Asien och Europa i en och samma stad. I morgon bär det av dit på en fem dagars studieresa. En reskamrat mejlade väderutsikterna och det såg inte direkt upplyftande ut. Han hade fått prognosen från en norsk vädersajt... Jag bestämde mig raskt för att den inte gick att lita på och gick som vanligt in på resfeber istället. Och se där, nu var prognosen definitivt bättre. Ingen regn och kyla längre utan svensk sommarvärme och strålande sol. Även om större delen av tiden kommer att gå åt till diverse möten och studiebesök är det ändå bra mycket roligare att vara i en storstad när solen skiner.
Istanbul blir en ny upplevelse - har aldrig varit där. Ser verkligen fram emot resan, älskar att möta nya kulturer, nya människor och få uppleva nya smaker och dofter. Kameran följer med men inte datorn. Så internetberoende som jag är, är det bara nyttigt med lite avgiftning!

5 kommentarer:

Evas blogg sa...

Istanbul är en stad som står på min reseönskelista. Ser fram emot bilder! Hoppas du får fina och givande dagar där!

Annika Estassy sa...

Tack Eva - ska göra ett litet bildkollage när jag kommer hem!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Har heller aldrig varit där men längtar efter att uppleva den staden. Tror att Asli Erdogans Den mirakulöse mandarinen är en spännande nyöversatt turkisk författare - även debattör är hon. Ligger hos mig och väntar på att bli läst. Ingen dator - vaddå! Det finns ju internetcaféer till och med i små ensliga städer i Indien och Vietnam.Äsch jag bara retas!Njut av resan.

Annika Estassy sa...

Jag kanske är helt Istanbulfrälst när jag kommer hem, det vore trevligt! Och vem vet, om abstinensen blir för stor så kanske att man hittar mig på ett internetcafé... :-)

Boktokig Eva Boström sa...

Åh, vad spännande att åka till Istanbul. det verkar så vackert och exotiskt där!