torsdag 21 maj 2009

Jag vill ha regn!

Halvfull, nej halvtom!

Det första jag gör när jag kommer ut till landet är att gå till regntunnorna; har det regnat något och i så fall hur mycket? Fulla tunnor gör mig glad – Roslagens torra och steniga jord är alltid törstig. Tomma stressar mig och snart står jag precis som bönderna gjorde förr (och kanske även nu?) och stirrar upp i skyn. Ska stackmolnen förvandlas till åska innan kvällen? Kommer den mörka randen söderöver att leta sig ända upp till vår ö? Medan grannarna gläds åt ännu en vacker dag går jag runt och stoppar ner fingret i jorden för att avgöra fuktgraden. Jag tittar inte längre på tv:n utan glor ihärdigt på barometern istället. Mitt ena jag är en kvinna som arbetar ett stenkast från Stureplan, mitt andra en gnällig lantbrukare.
Vaknade tidigt i morse av ett välbekant brusande – regnet smattrade över sundet och jag skuttade upp. Äntligen! Fem minuter senare var det hela över… Tröstade mig med att DN lovat regn och åska över i stort sett hela landet. Just nu verkar dock Vätö inte längre tillhöra Sverige. Vätö är ett ingenmansland dit inte regnet hittar. Jag ska höra om T vill dansa en liten regndans tillsammans med mig.

3 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Hoppas du blir bönhörd med en rejäl skur lokalt över Vätö - ja en skur kan falla över min ö också. Det där med regndansen tror jag på!

Annika Estassy sa...

Jag dansar för både dig och mig och barometern har sjunkit ett par pascal

Maria Björkman sa...

Alltså - er regndans förde de kraftigaste regnmolen till MIN ö, kan jag meddela! Välbehövligt, tack!