onsdag 20 maj 2009

Osammanhängande funderingar

Jag surfar runt bland nyheterna och funderar:
Linda Rosing som är gravid ska åka utomlands en sväng och säger att "Det ska bli så skönt att komma till ett annat varmt land där ingen känner igen en. " Är detta samma Linda som ägnat de senaste åren åt att försöka synas så mycket som möjligt i alla möjliga och omöjliga sammanhang?

SD:s Jimmie Åkesson fick ett ägg upptryckt i ansiktet när han höll valmöte i Linköping. Jag tycker inte alls om den politik som Åkesson företräder men nej, jag tycker inte att det är okej att man visar sitt missnöje på det viset.

Botkyrkas kommun lider av krisen och dess politiker har därför beslutat att inte höja sin egna löner. Det var ju solidariskt och fint men innebär det att nästa steg blir att kräva att inte heller de kommunanställda får högre lön? Och vad skulle jag själv göra om det blev kris på jobbet: be medarbetarna att välja mellan lägre lön och permiteringar?

Kulturutredningen kritiseras av så gott som samtliga remissinstanser men kulturministern (som jag förresten såg komma glatt cyklandes över Blasieholmstorg härommorgonen) vägrar att begrava den. Kjell-Olof Feldts kanske skulle sagt att "Kulturutredningen är ett jävla skit , men nu har vi baxat den ända hit".

Osammanhängande funderingar en sen onsdagskväll i väntan på att den stora sömnigheten ska rulla in...

Inga kommentarer: