måndag 4 maj 2009

Men var tog influensan vägen?

Jag läser helgens nyheter och ser SvDs kritiska artikel om hur mediebevakningen varit beträffande svininfluensan. Tack säger jag bara! Som jag har retat mig på detta! Varje proffsig nyhetsredaktör borde rannsaka sitt eget omdöme. På Norra Latin hölls igår en debatt om det inträffade, alltid en början. Medier som sysslar med drama istället för med information tappar all trovärdighet. Sågar de då inte av den gren de sitter på? Varför hålla sig med en tidning om du ändå inte tror på vad där står? SvD skriver om hur ”kommande granskningar av hur medierapporteringen av svininfluensan på sina håll tappade alla proportioner och bidrog till att piska upp en panik, genom att antyda att det inte bara är en ny influensaform utan närmast liemannen som snart kan knacka på dörren hos vem som helst, världen över.”
Tyvärr lär detta upprepas – minnet är bra, men kort…

3 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Ja, vad säger man? Det finns mycket att oroa sig över om man vill...

Annika Estassy sa...

... och det vill man inte, som tur är!

Boktokig Eva Boström sa...

Ja, sälja lösnummer är vissa tidningars enda bekymmer. :(

Mörkrets hjärta är en väldigt speciell bok och jag är väldigt glad att jag läst den! Jag hade inte heller hört talas om författaren innan!