söndag 31 maj 2009

Omvårdnad förlänger livet

Och vilken tidning tror ni låg i vår brevlåda denna söndagsmorgon då? Jajamensan, och bildbevis finnes!
Mor och son sitter i morgonsolen. Det gamla överkastet, som jag ropade in på en aktion i Hälsingland 1975 och som följt mig genom livet - från mitt flickrum till mitt studentrum till min dotters rum och nu till stugans flickrum - lagas med fina små stygn. För 15 år sedan var det min franska farmor, då på besök i Sverige, som gjorde samma sak och även min mamma och jag har varit där och sytt lite. Det känns fint och symboliskt att det är vi kvinnor som genom vår omvårdnad förlänger livet på det vackra men slitna överkastet.

2 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Så fint med överkastet och alla dessa kvinnohänder som lagat och vårdat. Jag blir alldeles rörd av tanken. På mitt land har vi virkade filtar som min mamma gjorde, kärleksfullt virkade rutor som minner mig om henne. Kvinnokraft!

Annika Estassy sa...

Hemmavirkade filtar är så fina tycker jag! Vilket härligt minne att ha kvar. Just det, kvinnokraft! Ett härligt ord.