söndag 31 maj 2009

Underbart är kort och därför underbart!

Våra orkidéer blommar! Jag visar T var varenda en av dem finns så att inte hans 45:or trampar ner dem.

I Norrland är det ljust dygnet runt nu. Det är tur att jag inte bor där för bara de extra ljusa timmar som vi nollåttor får räcker för att fylla mig med så mycket glädje och energi att jag helt enkelt inte klarar av att ha en endaste sovmorgon. Inte när jag är ledig i varje fall. Bodde jag i Norrland skulle jag säkert bli tvungen att ta något piller som tvingade mig att varva ner! I morse slog jag nog rekord – klockan tre vaknade jag av fantastisk fågelsång. Jag önskar så att jag vore mer bevandrad i fågelläten och kände igen sångarna. För de är många och de är olika. Nu kallar jag allt som låter vackert för näktergal och jag gissar att det inte riktigt stämmer…
Så vad gör man klockan tre en söndagsmorgon? Jo, man värmer lite mjölk med en halv tesked nescafé, kryper ihop i soffan med en bok och njuter. Sen går jag och lägger mig igen. Någon Übermensch som klarar sig på fyra timmars sömn är jag inte. Jag bara portionerar ut den lite så att jag inte missar en endaste stund av denna korta men härliga årstid som bara Sverige har – försommar.

2 kommentarer:

KarinaHC sa...

Jag kan meddela att här är svårt att sova nu. Solen lyser hur länge som helst på kvällen och sen stiger den upp hur tidigt som helst på morgonen. Sovmask eller mörkläggningsgardiner heter boten. Men det är klart att fåglarna hojtar ju nästan dygnet runt också:)

Annika Estassy sa...

Som sagt - det är tur att jag inte bor högre upp i landet! :)