lördag 16 maj 2009

Trendigt med naturlig trädgård

Jag hade lovat mig själv att inte anlägga någon trädgård på Vätö. Det skulle bara vara en naturtomt utan krav på gräsklippning och ogräsrensning. Jag höll mitt löfte några år men när T kom in i mitt liv var det kört. En trädgård ville han ha och jag var inte sen att haka på. Så idag har jag klippt gräsmattan för första gången i år. Dock är gräsmattan inte större än det som syns på bilden och speciellt frodig är den inte. Naturen finns kvar med enar, liljekonvaljer, vitsippor, hasselbuskar och vilda orkidéer. Några grannar berättade att de fått höra av en trädgårdsmästare att det är såååå 2000-tal med naturträdgårdar med ordnade hörn här och där. Tydligen är det så alla vinnarträdgårdar på diverse internationella trädgårdsutställningar ser ut. Det borde betyda att rätt så många svenska fritidshustomter är trendiga just nu...

8 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Oj, oj - TACK från ägaren till en riktig naturträdgård - så nu är man trädgårdstrendig...

Annika Estassy sa...

Ja, tänka sig! :-)

Unknown sa...

Nu kan du bygga dig en egen kompost!

http://www.vadsomhelst.nu/2009/05/att-bygga-en-egen-balkongkompost.html

;-)

Annika Estassy sa...

Tack Linus! Men jag tror att det krävs specialmaskar, inte vanliga daggmaskar. Min kompost på landet består av kragpallar staplade på varandra. Funkar jättebra men är inte i närheten av din när det gäller söthetsfaktorn!

Boktokig Eva Boström sa...

Jag kliptte också gräsmattan igår! Det är bra motion!!! ;)

Boktokig Eva Boström sa...

Tackade jag för boktipset... Peter Mayle? Vet att datorn krånglade och jag kom inte ihåg vad som jag fick gjort och inte. I alla fall var det ett bra tips. Jag ska definitivt pröva hans böcker!!!

Annika Estassy sa...

Boktokig: Berätta sedan om du gillar honom eller inte!

Maria Björkman sa...

Vilken fantastisk bild på ett fantastiskt ställe!