onsdag 20 maj 2009

Tur att mitt kreditkort ger bonus!

Oj vad jag har varit duktig idag men oj vad jag har gjort av med pengar! Egentligen är det bättre att aldrig vara ledig från jobbet för så länge jag är upptagen med vårt folkbildningsuppdrag har jag inte tid att tar ur kreditkortet ur plånboken. Jag är rätt så duktig på att hitta anledningar att belöna mig själv. Det innebär att jag först sliter hårt med en specifik uppgift - fönsterputsning var dagens - och sedan gör jag något roligt vilket så här års alltid innebär en sväng till plantskolan. Resultatet idag blev en bil fullastad med växter, såväl till Vätö som till altanen hemma. Jag höll god min när kassörskan summerade innehållet i kundvagnen, tog fram kortet som ger mig högre bonus ju mer jag handlar, och intalade mig själv att jag hade råd – ska ju få tillbaka på skatten snart. På vägen hem svängde jag förbi Brunnsvikens trädgård. Den är ju så mysig och man ska ju gynna de små plantskolorna som satsar på kvalitet istället för kvantitet. Och gynnade dem var precis vad jag gjorde. Jag trodde bilen var full men när det gäller att få plats med växter kan jag vara oerhört kreativ…
Så nu sitter jag i den lilla soffan på Vätö, har jätte ont i ryggen efter att ha planterat en massa hemma, och tittar ut över alla de växter som ska ner i jorden i morgon. T har varit så snäll, han har lastat ut allting och inte sagt mer än att det var lika bra att hämta skottkärran för att slippa gå så många vändor…

8 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Att shoppa växter på kortet är ändå inte så syndigt som jag ser det. Värre är det att som jag impulsshoppa ett par turkosa skinnskor som jag inte ens behöver, men söta är dom! Borde ha köpt min klematis i stället men skoaffären råkade ligga i vägen.

Annika Estassy sa...

Men Eva, jag tycker faktiskt inte att turkosa skinnskor är syndigt! Man kan ju inte köpa skor man BEHÖVER, men måste köpa skor som man blir förälskad i och som gör en glad. Klematisen kan vänta en stund...

Annika Estassy sa...

Jag är alltså inte bara trädgårdsgalen utan även en skofetischist av stora mått...

Evas blogg sa...

Det blir lätt att man handlar för mycket i en handelsträdgård. Känner igen mig :)

Anonym sa...

skatteåtebäring samt kreditkortsbonus, bättre ursäkter för shopping finns väl inte, jag brukade förr säga att mina 2 bästa vänner var american och master ;)
johan

Anonym sa...

hmmm, har censuren tagits bort, tänk om det vore lika lätt i kina, ett litet inlägg så var det klart :-)

Annika Estassy sa...

Har bara censur på kommentarer som gäller äldre inlägg, men det är bara för att jag inte ska missa att någon kommenterat... Har förresten en bekant som bott i Kina ett par år och hon blev emellanåt galen på den kinesiska internetcensuren.
Förresten - har dina två bästisar övergett dig?

Anonym sa...

skulle väl inte säga att dom övergett mig, dom finns alltid där när dom behövs men det händer inte lika ofta nu som förr i tiden, samt att dom har fått tillökning i gänget med diverse annat löst drägg såsom diverse möbel och elektronik affärer KASTAR på en när man handlar.....
;)