torsdag 4 juni 2009

Dags att byta taktik

Jag har alltid varit naivt övertygad om att det sunda förnuftet till slut segrar över dumheten. Tyvärr blir jag ofta motbevisad men vägrar ändå att förvandlas till en cyniker. Dock blir jag riktigt riktigt orolig när jag läser i SvD att mätningar inför EU-valet visar att ett islamofobiskt parti just nu är näst störst hos de nederländska väljarna. Vi har sett sådana strömningar tidigare i historien och de har alltid fått tragiska konsekvenser. Det är nog dags att byta taktik och sluta tiga ihjäl främlingsfientliga åsikter, våga sig på att debatera dem och dess konsekvenser. De som tror att det "bara" handlar om att stänga gränserna för oönskade nationaliteter är nog mer naiva än jag. Frågan är mycket större än så. DN har t.ex. idag en intressant artikel om rasistiska partiers syn på konst och kultur, "Sund konst ska rädda nationen". Läs den!

19 kommentarer:

Kontemplerande kille sa...

Anledningen till att man inte debatterar med den du och SvD benämner som "islamofober", är att man saknar giltiga argument. Så länge politikerna inte reagerar mot massinvandring, kriminalitet, religiös extremism så kommer folk självfallet att välja folk med sunt förnuft (de s.k. "främlingsfientliga", eller realisterna som jag väljer att kalla dem). Dagens europeiska politiker lever med skygglappar, speciellt eftersom integrationen inte existerar. Man har skapat ett samhälle som vi européer inte ville ha från början.

Att släppa in Islam i Europa var för övrigt det största misstaget vi har gjort, i framtiden så kommer antagligen mina barn och dina barnbarn få ångra det.

Anonym sa...

Ursäkta, men har du läst vad Wilers har sagt? Jag menar direkt från källan och inte via de överdrifter som görs via Svd/Dn?

Karln och hans parti är betydligt mindre "extremt" än Svd/Dn vill ge sken av...

Anonym sa...

Hallå! Vakna. Herr Wilders är inte Islamofob, han är REALIST.

Eftersom EU-politikerna har en mer eller mindre agenda som går ut på att Europa skall Islamifieras och Arabifieras, är det klart att människorna blir s-t skraja för detta elände. Jag har många muslimer i Sverige som vänner och arbetskamrater, och flera av dessa är också skraja för Islamismen. Dom flesta mulsimer i Sverige har FLYTT FRÅN Islamiska länder, och nu skall dessa stackars invandrare inte skyddas längre av vår demokrati. Islamismen gör hela tiden framsteg och kommer med demografins hjälp utplåna svenskar och Europeer.

Omkring år 2125 kommer flera länder i Europa stödja staligt folkmord på oss europeer, om utvecklingen får fortsätta.

Läs mer på:
www.FreeWorldAcademy.com

/Nizze

Someone sa...

@Platinaapa.

Nu är det ju ni idioter som saknar argument.

Hur kan 'Aaaah! Islam tar över världen! De måste dö! De är dumma!' vara ett argument?

Roligt också att ni alltid skriker antisemitism mot allt annat, byt bara ut muslim mot jude så inser ni hur idiotiska ni är.

Ni är Islamofober, och det försegår ingen massinvandring.Kanske du ska ta och kolla varför muslimer flyr till Europa? Kanske för att vi bombar deras länder? kanske för att vi ser till att ha västvänliga diktaturer som förtrycker dem?

Nä, Ni islamifober är helt sjuka i skallen. Ni är samhällets bottenskrap.

@Anonym 1.
Ursäkta, men har du läst vad Hitler har sagt? han är inte alls så extrem som historieböckerna gör honom.

Han är en extrem islamofob som inte skulle tänka två gånger ifall han hade chansen att gasa muslimer.

@Anonym 2.
Han är Islamofob.

De har flytt från diktaturer, diktaturer som sitter på plats tack vare väst.

Det är ju ni som vill ta bort det demokratiska skyddet för invandrarna.


2125? Va det inte 2010? Sedan blev det 2030? Har ni insett hur idiotiska ni är så att ni smäller till med något som är så långt bort att man inte orkar bry sig om idiotin?


Läs mer i skolan.
Lär dig något som kallar kritisk tänkande och källkritik.

Islamofobi och Rasism botas med kunskap. Sådan som ni inte har.

Faster Sven sa...

Det är beklämmande att SvD okritiskt vidarebefordrar nyhetsbyråns användning av termen "islamofob", som är både starkt känslomässigt laddad och illa definierad. Sådana termer använder den som inte begriper bättre eller avsiktligt försöker manipulera läsaren. Obehagligt.

Anonym sa...

Personer som försvarar islam har alltid obefintliga kunskaper om den religion de försvarar. Det finns en okunskap om koranen, vad som står där och vilken betydelse den har för muslimer. Även islams spridning (som stor del skedde med våld), vad Muhammed sa och hur han agerade (massakern på judar etc) och hur ickemuslimer behandlas i muslimska länder är andra förutsägbara kunskapsluckor

Faster Sven sa...

Hej Someone,

Du har mycket att bevisa, när du lyfter fram "västvänliga diktaturer" som anledning till att det ser så illa ut i mellanöstern. Upplys oss ignoranter, tack.

Someone sa...

Nu är det ju snarare ni islamofober som inte har någon kunskap om Islam.

Nej, Islams spridning var på fredlig väg. (De arabiska erövrarna hade inget som helst intresse av att konvertera, och många gånger blev de välkomnade som befriare)


I krig så slaktar man varandra, Muhammed krigade bara i självförsvar. Och han skrev de första lagar som kan tolkas som mänskliga rättigheter.


Som sagt, ni saknar kunskap, det är ju definitionen av eran sjukdom.

Someone sa...

@Faster Rasse

De ända som inte är västvänliga är Iran, som dock kom till makten pga folket störtade en av väst ditplacerad diktator, och Syrien.
Saddam var ju också som alla vet ditplacerad av väst, sedan har vi egypter, får månadslön av usa och andra länder för att förtrycka befolkningen, jordanien likså, saudiarabien är också väldigt västvänlig, israel också.

Anonym sa...

Haha! Dom blev verkligen välkomnade som befriare vid Tours och Wien.

// Stolt islamofob

Someone sa...

Sedan får du inte glömma västs agerande efter första världskriget. Araberna hade lovats ett enat arabiskt land som tack för hjälpen, istället så delade man upp och skapade flera konstgjorda länder med gränser rakt igenom kultur och språk. Och på högsta posten satten man saudiska prinsar, och man skapare en artificiell stat som kallas israel.

Behöver jag säga något om kolonialismen?

Anonym sa...

Someone, att Islams spridning var på fredlig väg är en sanning med grov modifikation. Jag tror inte Armenier och Assyrier mm håller med dig där.

Anonym sa...

På skolavslutningen i år kommer barnen i Skönsbergs inte få sjunga psalmen "Den blomstertid nu kommer". Skolplanen säger att inga samfund får gynnas framför andra.
Jag tänker inte kommentera detta, men är vi inte ganska duktiga på att själva skapa islamofobi där den tidigare inte fanns?

Pelle sa...

"Jag har alltid varit naivt övertygad om att det sunda förnuftet till slut segrar över dumheten. Tyvärr blir jag ofta motbevisad men vägrar ändå att förvandlas till en cyniker."

Kanske kan du förvandlas till en mer insatt person. Såhär har icke-muslimer behandlats genom historien i länder som har tagits över av islam.
http://en.wikipedia.org/wiki/Dhimmi#Historical_status_of_dhimmis

De som vill förhindra detta kallas islamofober, ett ord som för övrigt har introducerats av en islamist och inte en psykiatriker, men frågan är vad övriga bör kallas. Islamofiler måhända?

Annika Estassy sa...

Pelle, extremism, av vilket slag det än må vara är en farlig väg att gå och ger på längre sikt bara förlorare, inga vinnare. Att rättfärdiga de vindar som nu blåser med att icke-muslimer minsann också råkat illa ut tyder på en "öga-för-öga, tand-för-tand" mentalitet som bara skapar våldsspiraler som är svåra att ta sig ur. Vi befinner oss faktiskt inte i krig men vi håller kanske på att skapa ett?

Johan sa...

Annika: Det kan också vara så att det är du som står för dumheten, och att det är det sunda förnuftet som just nu håller på att vinna.

Someone sa...

Nu var det ju faktiskt dem som hyllade araberna som befriare.

Nu vet jag att ni inte kan någon historia. Men vid den tiden så hade två länder slagit varandra till spillror, och det var bara för araberna att vandra in och skapa fred.

Pelle: Så hur är det fel av muslimerna att skydda ickemuslimerna i sina länder?

Nej, Islamofober kallas islamofober. Islamofob betyder att någon har en Fobi för Islam. En fobi är en irrationell rädsla.

Och det är precis det som ni har.Johan: Sök psykiatrisk hjälp snarast.

Anonym sa...

Tyvärr, vi hade nog alla önskat att du hade rätt i vad du säger men tyvärr är det du som är helt ute och cyklar, Someone

http://en.wikipedia.org/wiki/Persecution_of_Hindus#During_Islamic_rule_of_the_Indian_sub-continent

Timur himself recorded the invasions in his memoirs, collectively known as Tuzk-i-Timuri.[22] In them, he vividly described the massacre at Delhi:

In a short space of time all the people in the [Delhi] fort were put to the sword, and in the course of one hour the heads of 10,000 infidels were cut off. The sword of Islam was washed in the blood of the infidels, and all the goods and effects, the treasure and the grain which for many a long year had been stored in the fort became the spoil of my soldiers. They set fire to the houses and reduced them to ashes, and they razed the buildings and the fort to the ground....All these infidel Hindus were slain, their women and children, and their property and goods became the spoil of the victors. I proclaimed throughout the camp that every man who had infidel prisoners should put them to death, and whoever neglected to do so should himself be executed and his property given to the informer. When this order became known to the ghazis of Islam, they drew their swords and put their prisoners to death.

One hundred thousand infidels, impious idolators, were on that day slain. Maulana Nasiruddin Umar, a counselor and man of learning, who, in all his life, had never killed a sparrow, now, in execution of my order, slew with his sword fifteen idolatrous Hindus, who were his captives....on the great day of battle these 100,000 prisoners could not be left with the baggage, and that it would be entirely opposed to the rules of war to set these idolaters and enemies of Islam at liberty...no other course remained but that of making them all food for the sword.[23]

According to Malfuzat-i-Timuri,[22] Timur targeted Hindus. In his own words, "Excepting the quarter of the saiyids, the 'ulama and the other Musalmans [sic], the whole city was sacked". In his descriptions of the Loni massacre he wrote, "..Next day I gave orders that the Musalman prisoners should be separated and saved."

Du kan inte förneka de övergrepp som dagligen begås i Islams namn i alla de länder som tillämpar Shaira lagar. Att kalla det islamofobi att öppet diskutera och fördömma dessa sedvanor gör alla de utsatta människorna i dessa länder en stor otjänst!

Someone sa...

Haha, du visar ju bara på att du verkligen är en islamofob.

Idiot är vad du är.

Islamofobi har inget med kritik att göra. Det är endast rent och skärt hat.