onsdag 10 juni 2009

I want it all!

När jag i vanliga fall tittar på tv-deckare brukar jag rätt så lätt lista ut vem som är mördaren. Men i kvällens Miss Marple gick jag bet. Hon var en rätt så finurlig dam Agatha Christie! Eller så berodde mitt misslyckande på att jag inte var tillräckligt koncentrerad - var ju tvungen att gotta mig åt all engelsk lantbygdsromantik som kvällens avsnitt var kryddad av. Fick jag välja skulle jag dock hellre bo i Miss Marples gulliga cottage än i något castle. Där skulle jag gå omkring klädd i Laura Ashley-klänningar, ha rosenmönstrade gardiner och varje dag duka upp till en Afternoon tea med välfyllt kakfat. Samtidigt vill jag ju ha en pied-à-terre i Paris med utsikt över takåsarna, sitta vid caféer och se ut som Audrey Hepburn. På önskelistan finns även en Mas i Provence med lavendeldoft och cikador. Och så vill jag behålla Stockholm och Roslagen.
Så bra då att Afternoon tea inte låter sig begränsas av några nationsgränser, att lavendeln trivs ypperligt på Vätö och att även Stockholm har caféer.

4 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Men ja,,, det är vad jag vill ha, jag förstår faktiskt inte varför jag inte har en liten Parisvåning!
Det är härligt med miss Marplekvällarna, så sommar! Men igår blev det litet katastrof - vi såg en timme, sen måste vi se Greys anatomy, bara måste. Vi trodde vi skulle hinna zappa in och se upplösningen men det gjorde vi inte så vi vet inget om det finurliga slutet. Och inte verkar det bli repris! Attans!

Annika Estassy sa...

Greys anatomy har jag helt missat, inte sett ett enda avsnitt... Hörde dock om att det var ett grymt sorgligt slut, ett par dog tydligen. Eller så blandar jag ihop det med någonting annat. Mig säger det inget, men dig kanske?

Maria Björkman sa...

Att bara KLARA AV att börja se ett avsnitt miss Marple, och sen avbryta!! Imponerande.

Hörde om Greys anatomy av tjejen som "gör" mina naglar (fåfängan ni vet), hon berättade livligt och inleveslefullt med tårar i ögonen om slutet på denna serie som jag knappt har hört talas om...

Evas blogg sa...

Och jag har inte sett något avsnitt. Har antagligen missat nåt!