lördag 27 juni 2009

Inte ett moln så långt ögat kan nå, inte en droppe regn på flera dar...

En dag som denna fanns det bara en sak att göra – ge sig ut på sjön. Vi tog sikte på en av våra favoritställen, den lilla opretensiösa och härligt kitschiga krogen KnappKarlsson på Björkö, alldeles i närheten av Barnens Ö.
På vägen hem passerade vi först Barnens Ö och dess seglarskola och sedan Rosättra varv, känt för sina vackra linjettbåtar.

Och hemma är det 28 grader varmt på altanens skuggiga sida, 26 grader inomhus, 20 grader i vattnet och vi glömmer nästan bort att vi befinner oss i Sverige och inte på sydligare bredgrader.

4 kommentarer:

Evas blogg sa...

Så härligt ni ser ut att ha det på er ö! Barnens Ö, bortom det var jag under ungdomssomrarna.På Norra Latins sommarhem, där mamma var husmor under flera somrar. Det stället är nedlagt och alla hus uppköpta av privata ägare. Undrar så hur det ser ut nu för tiden.

Annika Estassy sa...

Tänk vad världen är liten ändå Eva! Alltid hittar vi någon gemensam koppling någonstans! Då känner du till Roslagen rätt så bra gissar jag... Vår egen stugby var en gång en semesterby som LO hade. De första stugorna är från 40-talet tror jag. Sedermera såldes hela byn - medlemmarnas krav på konfort ökade och det skulle bli för dyrt att rusta upp det. Dock måste bykaraktären med små röda stugor inte större än 54 m2 behållas. Vem vet, kanske ditt sommarhem fått behålla sin prägel? Eller inte... Men visst blir man nyfiken!

Evas blogg sa...

Ja jag har varit i de trakterna under många somrar. Hur många stugor är det i er stugby? Sommarhemmet där jag var hade ett flertal mindre eller större hus, en del riktigt tjusiga.Antar att de är upprustade nu. Tror jag ska åka dit någon sommar och titta och minnas.

Annika Estassy sa...

33 småstugor, 2 lite större och ett torp, det är vår by det. Några stora tjusiga hus har vi inte - ännu... Jag hoppas att vi får behålla semesterbykaraktären där såväl barnfamiljer som pensionärer samsas om utrymmet.