måndag 22 juni 2009

Jag, en trädgårdsnörd

Börjar jag prata trädgård kan jag hålla på en bra stund. Det kan pågå tills åhöraren försöker dölja en gäspning samtidigt som blicken blir alltmer glasartad. Jag måste lära mig att sansa mig lite även om det är svårt – trädgårdsarbete är ju så kul! En period i mitt liv fick jag för mig att trädgård var ett avslutat kapitel för min del. Det var både dumt och fel. Nu behöver jag inte smyga med min ospännande passion längre, det är nämligen bevisat att den bidrar till att hålla mig kry och i balans. När DN skriver att tre av fyra personer med utmattningsdepression kan återgå till arbete eller studier om de får trädgårdsterapi, bekräftar det bara det jag och många med mig redan listat ut. När det dessutom står att naturmiljöer stimulerar nybildningen av hjärnceller känner jag mig riktigt stolt. Jag kanske är en trädgårdsnörd men en frisk sådan med aktiv hjärna. Det får duga.

2 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Det här inlägget ska jag tipsa Kerstin, ogräsets värsta fiende, om. Hon kommer att bli glad!

Annika Estassy sa...

Ha ha, gör det! Vi trädgrådsnördar måste hålla ihop.