söndag 21 juni 2009

Sol, vind och hagel

Sol och knallblå himmel gjorde oss sällskap till frukosten. Till lunchen blev det en ordentlig hagelskur, regn och åskmuller. Lagom till middagen var solen tillbaka och alla moln upplöstes i tomma intet. Undra på att vi alla i detta land pratar väder hela tiden, det är ett samtalsämne som ständigt förnyar sig.

Före och efter! T:s slit i påskas har lönat sig. Om allt jag planterat klarar vintern borde det bli ännu frodigare nästa år.
Klockan är åtta på kvällen, vi borde åka hem men det är svårt att slita sig. I morgon är det måndag igen och då är jag tillbaka i verkligheten. Det ska bli roligt det också faktiskt!

2 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

När vi var på författarseminarium i Goa skrattade indierna åt oss svenskar. Varje morgon kommenterade vi glatt vädret och regelbundet varje dag frågade alla svenskar hur många grader det var i vattnet. Solen sken, varje dag och vattnet var hela tiden varmt - varför skulle man ens kommentera det? fnissade min indiska vän Sandhya.

Annika Estassy sa...

Det är klart att när så lite händer är det inte mycket att tala om! :-) Men vi är ju inte vana vid statiska väderförhållanden och fortsätter att fråga. Jag föredrar nog omväxlingen i vårt klimat trots att vårt väder aldrig går att lita på. Vad småpratar man om i Indien tror du?