måndag 8 juni 2009

Kaka söker maka

Det är härligt hur människor med samma intressen finner varandra. "Är du ensam, skaffa hund" brukar man säga, inte bara för sällskapets skull utan för att man med hundra procentig säkerhet kommer att bli bekant med andra hundägare. Trädgårdsälskare brukar känna igen varandra och vips är man plötsligt inbjuden till någons lilla paradis. Bokmalarna är likadana. När jag gick hem idag, med näsan i Patriarken, hörde jag plötsligt en obekant röst som sade att "den boken måste vara riktigt bra! Vad heter den?". Så gjorde vi sällskap på vägen en stund, damen som frågat och jag, glatt språkandes om litteratur. Nu har jag fått en ny bekant att säga hej till nästa gång våra vägar möts!

2 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Går du och läser samtidigt? Beundransvärt. Snacka om att utnyttja tiden optimalt. Vill gärna lära mig det.

Annika Estassy sa...

Just den korta sträckan från tunnelbanan och hem kan jag utantill! Och så litar jag på att mötande håller sig undan...